Pametni inštalacijski odklopnik je elektronska naprava, ki preko oddaljenega upravljanja krmili odklopnik, da vklopi ali izklopi tokokrog, nadzoruje ter zbira podatke o uporabi tokokroga in naprav na obremenitvi. Pametni inštalacijski odklopniki lahko prek interneta v realnem času posredujejo in beležijo informacijski status tokokrogov in opreme.

Pogosto jih imenujemo tudi pametni odklopniki za internet stvari ali odklopniki z oddaljenim upravljanjem. Za oddaljeno upravljanje lahko uporabljajo več protokolov, kot so RS485, RJ45 (omrežni priključek), WiFi, Bluetooth, 4G/5G in drugi protokoli.

Pametni inštalacijski odklopniki so elektronske naprave, ki preko oddaljenega upravljanja upravljajo odklopnike za izklop in vklop, ter zbirajo in nadzirajo uporabniški status tokokroga in obremenitve. Prek interneta v realnem času lahko pametni inštalacijski odklopniki posredujejo in beležijo informacijski status tokokrogov in opreme.

Pogosto jih imenujemo tudi odklopniki za internet stvari in odklopniki z oddaljenim upravljanjem. Prek interneta lahko v realnem času posredujejo in beležijo informacijski status tokokrogov in opreme.