CategoriesIdeje za dekoracija doma

Ideje za modno dekoracijo sten v dnevni sobi

Ocenite ta članek

Ideje za modno dekoracijo sten v dnevni sobiModna notranjost v vašem domu je vabljiva, prijetna možnost. Današnje možnosti ureditve so tako velike, da bi težko našli dva enaka salona, a kaj storiti, da bo naš edinstven?

Razporeditev stene v dnevni sobi in slog notranjosti

Slog notranjosti določa, kako mora izgledati vsak element dnevne sobe. Zavedati pa se moramo, da naj bi se v tem interierju dobro počutili, zato je slogovno kombiniranje lahko odlična ideja. Stenska dekoracija z velikim kotom ali jedilno mizo lahko prostoru popolnoma spremeni značaj. Vredno je skrbeti za steno, ki je prva stvar, ki ujame oko. Omislite si lahko izvirno fototapeto, ki bo nekakšno izhodišče za celotno notranjo ureditev. Surova gorska pokrajina na steni je lahko videti kot okno impresivne velikosti, skozi katero na nas gledajo monumentalni vrhovi.

Stenska dekoracija v dnevni sobi – štukature

Če je stena v naši dnevni sobi precej velika in želimo, da še bolje poudari značaj notranjosti, se splača razmisliti o štukaturah. Koncept štukature zajema veliko različnih dekorativnih elementov. Povezujejo jih predvsem s klasičnim slogom, vse pogosteje pa se pojavljajo tudi v modernih aranžmajih. Štukature v obliki stenskih letev lahko ustvarijo poljubne vzorce tako na steni kot na stropu. Dobro nameščeni in prekriti z barvo, zaradi česar se nekako zlijejo s steno, se predstavljajo kot zanimiva stenska dekoracija, ki poudarja stil notranjosti. Lahko so tudi glavni okras stene, v kombinaciji s tapetami pa poskrbijo za neverjetne vizualne učinke. Priljubljena rešitev so tudi štukature, ki učinkovito ustvarjajo tridimenzionalni učinek in dajejo prostoru globino.

3D mavčne plošče na steni v dnevni sobi – zanimiva ureditev dnevne sobe

3D mavčne plošče so nekoliko lažje glede prilagajanja prostoru. Na steni bodo izgledali še bolje, če bodo barvno in stilsko usklajeni v prostoru. Paneli so lahko zelo subtilni ali ekspresivni, vendar bodo najbolj učinkoviti le na delu stene. Služijo lahko tudi kot funkcionalne pregrade, ki bodo učinkovito ločile prostor za sprostitev v dnevni sobi od prostora, kjer bo stala jedilna miza.

Lamele – najboljša rešitev v kateri koli notranjosti

Lesene letve so zanesljiva rešitev za zaključek stene v dnevni sobi. Raznolikost barv in velikosti zagotavlja uspeh notranje opreme v katerem koli slogu. Montiramo jih lahko na del ali na celotno steno. Najbolj priljubljena postaja montaža letvic na steno za televizorjem ali za kavčem. Sposobnost ujemanja lamel ne samo s slogom notranjosti, ampak tudi z vsemi dodatki, je najboljša izbira za našo steno. Množica razpoložljivih možnosti vam omogoča, da izberete dekoracijo, ki bo v celoti izpolnila pričakovanja tudi najzahtevnejših investitorjev.

Dnevna soba je prostor, kjer preživimo velik del dneva. Tu se srečamo s prijatelji ali preživimo večere z družino. Če upoštevamo nekaj osnovnih pravil dodelave, se bomo v njej počutili veliko bolje. Ne smemo pozabiti, da sodoben dizajn omogoča kombiniranje številnih stilov. Pogosto tisto, kar se zdi nemogoče doseči, lahko prinese res odlične rezultate. Prav tako ne smemo pozabiti, da se je najprej vredno osredotočiti na kakovost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja